Varmespredning på baksiden vs varmespredning på undersiden, installasjon av innebygde kjøleskap er et must å se!

Bør innebygde kjøleskap bruke bak- eller bunnkjøling?Jeg tror mange brukere sliter med dette problemet.For tiden har husholdningsbrukere generelt ikke en dyp forståelse av innebygde kjøleskap, og det er fortsatt bekymringer om varmespredningen til innebygde kjøleskap.Denne artikkelen tar alle til å forstå de to varmespredningsmetodene for varmespredning på nedre bakside og varmespredning på undersiden!

Med tanke på estetisk følelse og godt utseende, bruker generelt uavhengige kjøleskap på markedet ofte kondensatorer utstyrt på begge sider, noe som krever en 10-20 cm varmeavledningsplass på begge sider av kjøleskapet, på denne måten vil kondensatorene ikke ses forfra.Imidlertid er det innebygde kjøleskapet vanligvis innebygd i skapet med 0 mellomrom, og begge sider er tett koblet til skapplaten.Tilsynelatende er denne typen varmeavledningsmetode som er innebygd i kondensatoren ikke egnet for innebygde kjøleskap.

Varmespredning på baksiden vs varmespredning på undersiden1
Varmespredning på baksiden vs varmespredning på undersiden2

Varmespredning på baksiden

Varmespredning på baksiden er en mye brukt kjølemetode for innebygde kjøleskap i dagens marked.Kondensatoren er plassert utvendig på baksiden av kjøleskapet, og det er reservert ventilasjonsåpninger over og under skapet.Luften kommer inn gjennom ventilasjonsåpningene i bunnen, slik at bakkondensatoren kommer helt i kontakt med kald luft.Da tar luften bort varmeenergien på kondensatoren, mens den varme luften stiger opp og går ut gjennom ventilasjonsåpningene på toppen.Å gjenta denne naturlige sirkulasjonen og effektiv varmespredning oppnås.

Så vidt kjent benytter denne varmespredningsmetoden luftsirkulasjonsprinsippet for å oppnå naturlig varmespredning, som er en fysisk kjøleprosess uten behov for andre eksterne objekter som vifter.Derfor er den mer lydløs og energibesparende samtidig som den avleder varme effektivt.

Riktignok er varmespredning på baksiden en relativt tradisjonell måte for varmeavledning, som har gjennomgått tidstesting og markedsvalidering.Denne teknologien har vært mer moden, og nesten ingen risiko for dårlig varmespredning ved å reservere ventilasjonsåpninger.Ulempen er imidlertid at skapet må perforeres som en ventil, men så lenge designet er hensiktsmessig vil det ikke ha noen innvirkning på skapet.

Varmespredning på undersiden

En annen kjølemetode som innebygde kjøleskap bruker er bunnkjøling.Denne varmespredningsmetoden innebærer å installere en vifte i bunnen av kjøleskapet for å hjelpe til med å avkjøle kondensatoren.Fordelen her er at det ikke er nødvendig å åpne hull i skapet for ventilasjon, noe som gjør installasjonen veldig praktisk.I tillegg er dette en ny teknologi som vil være et nytt valg for de som brenner for å oppleve nye ting.

Varmespredning på baksiden vs varmespredning på undersiden3

Imidlertid er ulempen med denne metoden også åpenbar: det lille bunnarealet bestemmer det lille termiske ledningsevneområdet, noe som betyr at hvis kjøleskapet har stor kapasitet, vil varmeavledningen være relativt langsom.På grunn av behovet for å bruke vifter for å forbedre varmeavledningseffektiviteten, er det uunngåelig å generere viss støy og øke strømforbruket.

I tillegg, som en ny teknologi, er det vanskelig å sikre stabiliteten til denne varmeavledningsmetoden i løpet av bare noen få års bruk, noe som kan resultere i høy maskinfeilrate.

Valget mellom baksidekjøling eller bunnsidekjøling bør til syvende og sist tas av brukerne basert på deres egne behov.Hvis vi bare vurderer å forfølge nye teknologier uten å tenke på virkningen forårsaket av dens umodenhet, vil det utvilsomt øke prøvings- og feilkostnadene.

Et lite forslag: Ved valg av varmeavledningsmetoder anbefales det å søke stabilitet i stedet for blindt å søke etter nyhet.


Innleggstid: mai-06-2023